Eigenschappen natuurlijke tafels

Zojuist heeft u een boomstam-/epoxyblad uitgekozen van voor een tafel, een salontafel, als barblad, sidetabel of wastafelblad.

 

Eigenschappen

U haalt hiermee een prachtig natuurproduct in huis, een uniek blad dat op de juiste manier behandeld moet worden. Zoals elk natuurproduct zal uw blad reageren op de klimatologische omstandigheden in de ruimte waar het komt te staan en op de wijze waarop u er gebruik van maakt. Massief hout zal altijd in meer of mindere mate blijven werken, ondanks dat het hout perfect gedroogd is. Onder normale omstandigheden kunnen er kleine haarscheurtjes ontstaan door krimp en trek, inherent aan het feit dat u gekozen heeft voor een houtproduct. Hitte en epoxy zijn ook geen goede combinatie. Het komt zelden voor maar bij hitte en extreme temperatuurverschillen kan de hardheid achteruitgaan en kunnen er scheuren en kringen ontstaan. En onder invloed van UV straling van bijvoorbeeld zonlicht kan uw blad verkleuren.

Tip! Om het risico op scheurtjes, kringen en verkleuring te beperken adviseren wij u om het blad niet te dicht bij een warmtebron te plaatsen, indien mogelijk direct zonlicht te vermijdenen extreme vochtigheid- en temperatuurschommelingen te voorkomen in de ruimte waar het blad gebruikt wordt. We raden u aan om de kamertemperatuur tussen 15 ℃ en 24 ℃ te houden met een luchtvochtigheid van 50% tot 65%.

Afwerking

De laatste afwerking van uw blad is vlak voor de levering aangebracht en nog niet volledig uitgehard. Wij adviseren u om de eerste weken vocht te vermijden.

Hout

Het hout is afgewerkt met een duurzame olie. Ook wanneer u gekozen heeft voor één van onze andere afwerkingen, bent u verzekerd van een goede beschermende toplaag. De olie wordt in meerdere lagen handmatig aangebracht. Er ontstaat een mooi egaal oppervlak, waardoor kleur en structuur van het hout mooi naar voren komen. Door de goede bescherming kunnen vloeistoffen niet direct in het hout te trekken en heeft u voldoende tijd om het blad schoon te maken… en zal het er schitterend uit blijven zien.

Epoxy

Epoxy is een chemische hars die bij uitharding keihard en oersterk wordt, en dat onder normale omstandigheden ook blijft. De epoxy is hoogglanzend gepolijst, waardoor vloeistoffen er weinig invloed op hebben. Maar ondanks dat de hars keihard is, is het niet hittebestendig, en blijft het net als glas en elk ander hoogglansproduct krasgevoelig.

Tip! Om de afwerking van uw blad in topconditie te houden adviseren wij u om regelmatig onderhoud te plegen en te voorkomen dat beschadigingen optreden