Over ons

Sinds 2014 importeren we een wijd assortiment van verschillende tafelbladen van exclusieve houtsoorten. Met assortiment van meer dan 4000 boomstamtafels, zijn wij dé boomstamtafel outlet van regio Rotterdam en Nederland.  De houtsoorten die wij aanbieden zijn olijf-, jeneverbes-, ceder-, en eucalyptushout. Hierin verschillen we van de Nederlandse markt die volledig gesatureerd is door hout dat afkomstig is uit het verre-oosten. Wij verkrijgen ons hout in Turkije en zijn volledig aanwezig bij het vervaardigingsproces, hiermee kunnen we garanderen dat het hout volledig duurzaam verkregen is. Hiernaast betekent de kortere zeeroute tussen Turkije en Nederland in vergelijking tot het verre-oosten dat onze producten een kleinere C02-voetafdruk achterlaten.

In dit proces zijn wij dé producent waardoor alle tussenpersonen vermeden worden. Hiermee kunnen we enerzijds ervoor zorgen dat arbeiders in Turkije beter betaald worden en anderzijds dat consumenten scherpe prijzen aangeboden krijgen. 

Uniek signatuur

Onze tafelbladen onderscheiden zich naast hun afkomst, in hun unieke signatuur. Als u in onze showroom stapt worden uw zintuigen gelijk geprikkeld door de verfrissende geur van cederhout dat wordt verspreid door het zaagsel en tafelbladen. Naast de unieke geur wordt cederhout gekenmerkt door zijn robuustheid. Al voor eeuwen wordt deze houtsoort gebruikt in de scheepsbouw. Hierdoor heeft de Ceder zijn plek gevonden op de vlag van Libanon, een land die met grote trots terug kijkt op de zeevarende Feniciërs.

Olijfbomen significeren voor zowel Turken als Grieken belangrijke waarden zoals vrede en vruchtbaarheid hoewel de Griekse beschaving uiteindelijk de Feniciërs in een oorlog verslagen hebben. Deze wijsbegerige bomen groeien langzaam en zijn qua postuur zeer gezet. Hierin verschillen ze van andere houtsoorten die vooral verticaal opstijgen en de breedte vermijden. Vanuit een meer praktisch oogpunt is olijfhout dus geschikter om salontafels en wastafelbladen mee te maken, omdat het moeilijk is om een massief tafelblad te vervaardigen uit olijfhout.

Handgemaakte boomstamtafels

Bij iQonya hechten we grote waarde aan individuele en authentieke expressie. Hierdoor wordt elke boomstamtafelsalontafel en epoxy tafel op maat handgemaakt voor u. In een individueel gesprek in onze outlet bespreken we alle opties met u en bepalen welke afwerking en welke afmetingen uw boomstamtafel zal hebben. 

    Vraag een offerte aan

    Wil je graag weten wat een op maat gemaakte epoxy tafel, wasbak, salontafel of vergadertafel kost? Vul dan het formulier in en ontvang een offerte van Iqonya. 

    Kun je niet langer wachten en wil je gelijk weten waarop je kunt rekenen? Ga dan naar onze prijzen pagina. Daar vind je meer informatie over hoe de prijzen voor onze tafels zijn opgebouwd. 

    Bekijk alvast de onderstaande video zodat je weet hoe het uitzoeken van een tafel in zijn werk gaat.